Lædertyper

Kend din lædertype så du kan rense, pleje eller opfriske dine lædermøbler med de bedste læderplejemidler. Alt læder skal plejes, uanset farve, garvemetode og overfladebeskyttelse. Læder der ikke plejes vil tørre ud og miste styrke og dermed få kortere levetid. 
.

 

ANILINE (også kendt som 'natural')

Anilinlæder, er det tætteste, det er muligt at komme det "rå" naturlige læder.

g

g
Overfladen af dette læder er farvet med transparente farvestoffer.
Denne virkning af gennemsigtighed ligner den, der observeres ved at se på et stykke farvet træ, hvor farven ikke dækker, men forbedrer træets knudepunkter og naturlige korn. Faktisk forbliver topkornet naturligt og meget synligt.
   Det anilinske læder vil da have nogle ufuldkommenheder, som naturligt forekommer, og sikrer, at hvert stykke er unikt. Læder af denne type har kun minimal dækning på overfladen, så det er mere følsomt for slidets virkninger.
   For at bevare sin naturlige skønhed er det absolut nødvendigt at følge en rengørings- og beskyttelsesrutine fra begyndelsen af brugen.
Fordele: naturligt udseende, fremragende følelse, naturlig, topkorn og mindre defekter, meget blød og åndbar
Andre funktioner: Synlighed af naturlige defekt, variationer i farve, dyrt, hårdt at holde rent, dårlig modstand mod lys, ujævnheder af korn, beskyttelse er afgørende!
g
g
SEMI-ANILINE
Semianilin er læder der har fået en let overfladebehandling og derved er blevet mere modstandsdygtigt overfor påvirkninger i brugen.
g
g
Denne type læder er dækket af en lidt pigmenteret efterbehandling, for at gøre farven mere ensartet og skjule små defekter.
   For at beskytte læderets naturlige udseende sprøjtes de derefter med lyse, gennemsigtige farver.
  Denne belægning giver kun en let beskyttelse, så anvendelsen af læderbeskytter anbefales stærkt.
Fordele: Naturlig finish, Behagelig følelse og udseende, Forbedret lysfasthed sammenlignet med rent anilinlæder, Mere praktisk end anilin læder
Ulemper: Synlighed af større naturlige defekter, Små variationer i farve
Behøver vedligeholdelse
g
g
PIGMENTERET
Dækfarvet læder er læder der har fået en noget kraftigere overfladebeskyttelse, typisk med læderlak, hvilket også giver et særdeles praktisk læder, der kan stå for lidt af hvert.
g
g
Dette er den mest anvendte efterbehandlingsteknik, der består af en ensartet overflade af en basecoat af pigmenter og harpikser efterfulgt af et beskyttende overtræk. De kan identificeres ved deres ensartede farve og ensartethed.
    Denne type læder er ideel til ofte brugte genstande som møbler og bilsæder, især når en "børnevenlig" løsning er påkrævet.
    FENICEs læderplejeprodukter giver en nem plejeopløsning til alle disse typer læder. Fuld refinishing er mulig, når restaurering er nødvendig.
Fordele: Ensartet farve og belægning, God dækning af fejl, Lysægte, Let at vedligeholde
Ulemper: Ser mindre naturligt ud end anilin læder
g
g
NUBUCK
Nubuck er læder, der er bearbejdet på en speciel måde for at få sit specielle "ro" udseende.
g
g
Nubuck er faktisk anilinskind, der har en slibet overflade for at give en fin, fløjlsagtig overflade. Udseendet af dette læder er uforligneligt og fungerer godt for sjælden brug.
  FENICEs eksklusive, højt specialiserede plejeprodukter er ideelle til pleje, beskyttelse og bevarelsesrutine, som kræves af nubuck læder i hele sit liv.
Fordele: Fløjlsagtigt udseende og berøring, Meget blød, varm og naturlig, Blød og åndbar
Ulemper: Dyrt, Følsom over for pletter, der er vanskelige at fjerne
g
g
PULL UP - antik læder (voks og / eller olie)
g
g
Fashions kommer og går, men voksagtige, olierede læder er her for at blive!
"Træk op" blev oprindeligt brugt til at beskrive effekten på en slags læder kendt som "Timberland", efter at den kendte sko producent producerede denne type artikel berømt.
    Dette læder lyser når det strækkes, foldes eller "trækkes op"
Fordele: Fantastisk udseende, Vintage effekt
Unik stribet lynpåvirkning, når den trækkes eller foldes
Ulemper: Kræver regelmæssig vedligeholdelse
g
g
BYCAST 
Bedre kendt under navne som  Royal Læder, PU Læder, Creta Læder og lignende.
g
g
Denne lædertype kræver et helt andet system til efterbehandling eller forøgelse af "split" eller "heavily buffed" læder, der bevarer ensartet tykkelse og blødhed.
    Teknikken består i at skabe en finishfilm på en løbende understøttelse af udgivelsespapir. Et klæbemiddel påføres filmen, så presses filmen på læderet. Det færdige læder fjernes derefter fra udgivelsespapiret, der viser en perfekt ensartet overflade. Når bycast læder er strakt, en lysere farve er synlig, som forsvinder, når den ikke er trukket. Denne udstrækning er nogle gange brugt til at identificere bycast læder.
Fordele: Mere modstandsdygtig end 'split' / 'stærkt bufferet' læder
Ulemper: Et unaturligt udseende og følelse, Kræver beskyttelse mod hudolier